Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримав збільшення у 8-10 разів штрафів за порушення у сфері охорони природи та використання природних ресурсів

Реклама

Уряд схвалив зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині посилення відповідальності у сфері охорони природи та використання природних ресурсів. Більшість статей Кодексу у сфері охорони довкілля не змінювались з 1997 року. Вони не відповідають сучасним реаліям, а незначний розмір санкцій за порушення вимог природоохоронного законодавства не дозволяє забезпечити належний рівень захисту довкілля. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Пропонується у низці статей збільшити штрафи у 8-10 разів. А також доповнити Кодекс ще двома новими:

  • стаття 56-1 «Знищення та пошкодження межових, інформаційних та охоронних знаків, квартальних та ділянкових стовпів, протипожежних та природоохоронних аншлагів, шлагбаумів на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду»;

  • стаття 188-57 «Невиконання законних вимог та приписів посадових осіб служби державної охорони природно-заповідного фонду України».

«Посилюючи адміністративну відповідальність, ми зможемо позбутися дисбалансу між фактичним розміром заподіяної шкоди довкіллю та сумою існуючих штрафів. Це стимулюватиме суб'єктів господарювання та громадян не порушувати законодавство, що значно зменшить такі випадки та мінімізує антропогенний ітехногенний вплив на довкілля», - повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Прийняття законопроекту також:

  • підвищить відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень у межах територій та об'єктів ПЗФ;

  • дасть можливість працівникам служби державної охорони ПЗФ складати протоколи про адміністративні правопорушення за більшою кількістю видів порушень;

  • встановлює відповідальність за невиконання приписів працівників служби державної охорони ПЗФ про усунення виявлених порушень.

Працюйте бухгалтерією в єдиному інформаційному просторі LIGA360. ІТ-платформа LIGA360 дозволяє формувати спільні рішення, обмінюватися шаблонами документів й нормативами з колегами, обговорювати новини й професійну аналітику. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360:Бухгалтерія.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини