Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників Укрпошти, Укрзалізниці, Ощадбанку та решти держпідприємств внесли в список на вакцинацію проти COVID-19

Реклама

МОЗ, як уже повідомлялося раніше у новині, збільшило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим. Тобто, ще три групи підприємств, установ та організацій, внесли до наказу МОЗ "Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням" від 04.10.2021 р. № 2153.

Про затвердження нового наказу повідомила прес-служба МОЗ.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся комплексним рішенням для бухгалтера LIGA360.

В список до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади додають співробітників:

- підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

- установ і закладів, які надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

- підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 р. № 83.

Останній пункт досить об'ємний, бо включає великі за кількістю працівників держпідприємства, зокрема: АТ “Укрпошта”; АТ “Українська залізниця” та регіональні залізниці; 3 державні банки; низку державних обленерго; Укроборонпром та ремонтні заводи, тощо.

Цей наказ набирає чинності 9 грудня 2021 року.

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 упродовж відведеного о періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати. Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо, що МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації проти COVID-19, яку слід надавати роботодавцю.

Також зверніть увагу на те, що роботодавці повинні інформувати про обов'язковість щеплення та наслідки відмови.

Нещодавно Держпраці відповіла про відпустки та простій для невакцинованих працівників.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини