Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документальна перевірка виявила неподання декількох повідомлень за ф. № 20-ОПП: яким буде штраф

Реклама

В ДПС відповіли, яку кількість штрафів застосовують при виявленні під час документальної перевірки порушення термінів подання кількох повідомлень за ф. № 20-ОПП: один штраф за всі порушення чи окремо по кожному такому факту.

Повідомлення за ф. № 20-ОПП подають упродовж 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єктів оподаткування і об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням, до органу ДПС за основним місцем обліку платника податків (п. 8.4 розд. VIII Порядку № 1588).

У випадку неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, застосовується штраф на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи - 1020 гривень (п. 117.1 ПКУ).

При неусуненні таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, буде слідувати штраф на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи - 2040 гривень.

Отже, платник податків зобов'язаний подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП кожного разу після реєстрації, створення чи відкриття нових об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність.

Тому, у разі виявлення порушень термінів подання кількох повідомлень за ф .№ 20-ОПП, у т. ч. під час документальної перевірки, накладають штраф по кожному такому факту у розмірах, встановлених п. 117.1 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.12 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Використовуйте в роботі статті:

- "Що потрібно знати про подання повідомлення за формою № 20-ОПП";

- "Форма № 20-ОПП: робочі ситуації та відповідальність".

Читайте більше аналітики в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини