Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ затвердив перелік з півсотні небезпечних порід, власники яких будуть укладати договори обов’язкового страхування відповідальності

Реклама

Уряд затвердив перелік небезпечних порід собак і вніс зміни до Порядку і правил проведення обов'язкового страхування відповідальності власників таких собак за шкоду, яка може бути ними заподіяна. Про це інформує Міндовкілля. Передбачається, що власники зазначених порід собак зобов'язані під час реєстрації або перереєстрації укласти договір обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Зауважимо, що 8 листопада введений в дію Закон № 1684, який, серед іншого, вніс зміни до КпАП. Так, вигулювання собак, породи яких внесені до Переліку небезпечних порід собак, потягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн, попередження або накладення штрафу від 340 до 850 грн на посадових осіб. За повторне протягом року порушення штраф на громадян від 340 до 510 грн, на посадовців - від 510 до 1020 грн. Якщо ж таке вигулювання спричинило заподіяння шкоди здоров'ю людини або її майну, то штраф на громадян буде від 1700 до 3400 грн з конфіскацією тварин, на посадових осіб - від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварин.

Про інші новації Закону № 1684 розповімо більш детально найближчим часом.

LIGA ZAKON дарує щедрі подарунки до свого 30-річчя! Тільки до 25 листопада, замовляючи ІТ-платформу LIGA360 для управління інформацію й ризиками - ви отримаєте вдвічі нижчу ціну й вдвічі більше користувачів. Замовте спеціальну пропозицію, та зробіть свій бізнес ефективним на 360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини