Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ та Фонд соцстраху планують об’єднати для ефективного витрачання коштів

Реклама

Верховна Рада схвалила за основу проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України". Документ був зареєстрований за № 3663 ще 15.06.2020 року.

За задумом автора законопроект пропонується об'єднати адміністративні структури ПФУ та Фонду соцстрахування для скорочення адміністративних видатків та покращення виконання ключових функцій, пов'язаних зі здійсненням страхових виплат. Привести у відповідність операційні процеси цих фондів до консолідованої системи адміністрування пропонують на базі ПФУ як найбільш розвинутої мережі територіальних органів управління в системі соціального страхування.

Також буде затверджено за кожним з видом соціального страхування власну частку ЄСВ та складено окремі бюджети, що покращить обґрунтованість використання коштів та створить стимули до запровадження заходів, які зменшують соціальні ризики за кожним видом соціального страхування.

Законодавчі ініціативи покликані:

- запровадити єдину систем управління коштами та єдину інформаційні системі;

- посилити держконтроль за використанням коштів соціального страхування.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини