Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення вартості проїзду в транспорті у Києві відбудеться не 1 січня 2022 року – міський голова Віталій Кличко

Реклама

У столиці питання перегляду вартості тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко. За його словами, перший заступник голови КМДА ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва.

«Ми поставлені перед вибором - або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації… Я розумію наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян. І зазначу, що винесене воно поки тільки на обговорення. Це - проект. А не ухвалене рішення… Як у мера Києва у мене позиція наступна і чітка: питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде», - заявив Віталій Кличко.

Раніше Віталій Кличко заявив, що підвищення вартості проїзду в громадському транспорті столиці з наступного року - вимушений крок. Він зазначив, що вартість електроенергії, пального, витратних матеріалів суттєво зросла. Також треба платити зарплатню транспортникам, ремонтувати та обслуговувати рухомий склад та купувати новий громадський транспорт.

Деталі запланованого підвищення повідомляв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. За його словами, одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн. Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки у комунальному транспорті становитиме від 15 до 20 грн. Встановити нові тарифи у КМДА планували з 01.01.2022 року.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини