Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який код зазначати при поверненні постачальнику пива, поставленого з помилковим УКТ ЗЕД

24 листопада 2021, 17:20
533
0
Реклама

ДПС вказала, що код товарної підкатегорії підакцизного товару згідно з УКТ ЗЕД зазначається постачальником товару у документах, що свідчать про надходження товару. Тому у фіскальному касовому чеку має, зокрема, зазначатися найменування товару, його ціна за одиницю виміру та кількість, а також код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, який зазначено у накладній постачальника такого товару.

Далі, оскільки в запиті мова йшла про конкретну продукцію (пиво, придбане за кодом УКТ ЗЕД - 2203 00 10 00 (місткістю більше 10 л), при реалізації із зазначенням УКТ ЗЕД - 2203 00 01 00 (місткістю 10 л і менше), податківці зазначили, що при роздрібному продажу пива, яке розфасоване виробником у посудинах більше як 10 л (30 л або 50 л), у фіскальному касовому чеку РРО необхідно зазначати код його товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, а не пива, яке фасується у посудинах місткістю менше 10 л або пляшки по 0,5 л.

При придбанні покупцем певної кількості пива, наприклад, 0,3 чи 0,5 л, у фіскальному касовому чеку має бути зазначено його найменування, код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, який зазначено у супровідних документах.

Таким чином, облік, продаж та можливе повернення постачальнику пива, яке було придбане у кегах (тарі) 30 та/або 50 літрів, має супроводжуватись зазначенням в документах, що підтверджують здійснення наведених операцій, УКТ ЗЕД, який відповідає супровідним документам виробника (постачальника), що свідчить про походження такого товару і є підставою для його обліку.

Джерело: ІПК ДПС від 01.09.2021 р. № 3202/ІПК/99-00-07-05-02-06

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Сезон знижок оголошуємо відкритим! Тільки у Black Friday можна отримати до -50% на рішення LIGA360. Заповніть заявку, й отримайте першими вибухову пропозицію на рішення для юристів, бухгалтерів, HR та PR-фахівців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини