Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати до доходу єдинника третьої групи внески засновника у формі виробів та комплектуючих

Реклама

Для цілей бухгалтерського обліку збільшення додаткового капіталу за рахунок внесків засновниками є операцією, що приводить до збільшення власного капіталу та при цьому не приводить до збільшення доходу підприємства. Про це податківці висловились в ІПК ДПС від 30.07.2021 р. № 2930/ІПК/99-00-18-04-03-06. У самому ж запиті йшлося про додатковий внесок у формі комплектуючих, з яких у подальшому вироблятимуть товар на реалізацію. Суть питання полягала у наступному: «Чи включається до складу доходу платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи) внески засновника у матеріальній формі (готові вироби та комплектуючі), як додатковий капітал, без зміни розміру статутного капіталу?».

ДПС на це відповіла: внесення додаткових вкладів у негрошовій формі засновниками як додатковий капітал, без зміни розміру статутного капіталу, не включаються до складу доходу платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи), за умови що вони мають грошову оцінку.

У разі реалізації кінцевим споживачам готових виробів, внесених засновником як додатковий капітал, до складу доходу включається сума перевищення вартості реалізованої готової продукції над грошової оцінкою готової продукції, яка внесена засновником як додатковий капітал.

У разі виготовлення готової продукції з комплектуючих, внесених засновником як додатковий капітал, для виробництва товарів та подальшої реалізації готової продукції споживачу до об'єкту оподаткування єдиним податком включається сума отриманого доходу за мінусом вартості цих комплектуючих відповідно до грошової оцінки при внесенні засновником.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини