Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення зарплат медиків із 2022 року буде за рахунок нової надбавки

Реклама

Задля підвищення престижності праці та зарплат медичних працівників МОЗ розробив проект постанови КМУ "Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів та організацій галузей бюджетної сфери".

У разі схвалення документу Урядом він запрацює із 01.01.2022 року.

Таким чином буде виконана обіцянка, що у 2022 році зарплата медиків буде збільшена.

Передбачена на 2022 рік надбавка за престижність праці медичним працівникам у розмірі:

- лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я до 500%;

- фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною до 300%.

Розмір надбавки за престижність праці медичним працівника пропонують обчислювати виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду за ЄТС.

Користуйтеся при обрахунках зарплат статтею "ЄТС-2022: посадові оклади в бюджетній сфері".

Конкретний розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році установлюватиме керівник за погодженням з профспілковим комітетом.

Разом з тим, керівники установ, закладів та організацій повинні забезпечити розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році в розмірі який забезпечить отримання зарплати лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я на рівні не менше 20000 гривень та фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною на рівні не менше 13 500 гривень.

Водночас таку надбавку за престижність праці медичним працівникам бюджетної сфери не враховуватимуть під час встановлення доплат та надбавок медичним працівникам.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини