Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2022 році буде введено виписування рецептів лише в електронній формі – МОЗ

Реклама

Міністерство охорони здоров'я України наказом №1971 від 16.09.2021 р. (набрав чинності 05.11.2021 р.) внесло зміни до своїх актів щодо переходу на застосування тільки електронної форми рецепту на лікарські засоби.

Так, з 01 квітня 2022 року виписування рецептів на лікарські засоби, які згідно з інструкцією для медичного застосування лікарського засобу підлягають відпуску за рецептом, здійснюється у формі електронного документа - електронного рецепта.

З того ж 01 квітня 2022 року в аптеках та аптечних пунктах відпуск рецептурних лікарських засобів, здійснюється за електронними рецептами, виписаними медичними працівниками.

До 1 квітня 2022 року за суб'єктом господарювання залишається право на самостійне прийняття рішень про запровадження виписування електронних рецептів (крім випадків, коли вимоги щодо обов'язкового виписування електронного рецепта визначено законодавством). Своєю чергою з 1 квітня 2022 року застосовується лише електронна форма рецепту на лікарські засоби.

Аптекам та аптечним пунктам буде дозволено здійснювати відпуск рецептурних лікарських засобів, виписаних до 01 квітня 2022 року на паперових рецептах, у встановленому порядку.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини