Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в автоматичній оцінці землі – Мінагрополітики

Реклама

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відкрив 5-те засідання Земельного штабу, інформує Мінагрополітики. «Ринок землі працює в штатному режимі, на сьогодні зареєстровано майже 60 тис. правочинів щодо купівлі-продажу землі, якими охоплено понад 150 тис. га землі», - зазначив міністр. Середня ціна за гектар, як підкреслив Роман Лещенко, продовжує зростати: на сьогодні вона становить майже 40 тис. грн.

Ще одне з питань, які обговорили на 5-му Земельному штабі, - зміна алгоритму оцінки, який використовується модулем електронного визначення оціночної вартості землі Фондом держмайна. За словами першого заступника голови Держгеокадастру Анатолія Мірошниченка, Мінагрополітики та Держгеокадастр напрацювали увесь пакет документів, необхідних для обґрунтування та зміни цього алгоритму. І вже незабаром Фонд держмайна запровадить ці зміни. «Будуть використовуватися більш усереднені значення, що запобігатиме випадкам необґрунтованого завищення оціночної вартості та відповідно податкових платежів, які трапляються сьогодні», - розповів Анатолій Мірошниченко.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг за допомогою сервісів SMS-маяк і SMS-маяк Земля. Завдяки їм можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Спробуйте і поставте свою нерухомість на контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини