Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці оштрафувало підприємство, яке вигравало тендери, але не платило зарплатні податки

Реклама

В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області розглянули інформацію від органів місцевого самоврядування про те, що окремі суб'єкти господарювання здійснювали діяльність та отримували кошти за роботу, але не перерахували ПДФО.

Звернення посадових осіб органів місцевого самоврядування - підстава для позапланової перевірки (абз. 10 ч. 1 ст. 6 Закону № 877).

На цій підставі здійснене інспекційне відвідування на підприємстві, яке займається будівельними роботами. Як вбачається із наданих документів, наймані працівники на цьому підприємстві оформленими відповідно до законодавства, але от невеликий нюанс: всі вони перебувають у відпустці без збереження зарплати на період карантину. Здавалось би нічого протизаконного, бо для цього передбачена законодавча підстава.

Однак, за даними системи "PROZORRO", підприємство брало участь у торгах, які проводились органами місцевого самоврядування, і ставало переможцем цих торгів.

Тому постало питання: як під час перебування керівника у відпустці, підприємство готувало та подавало документацію для участі в торгах, як керівник міг підписувати документацію та договори за результатами проведених торгів, адже це виконання роботи. За цю роботу згідно із ст. 94 КЗпП керівник повинен отримати зарплату. Проте зарплату керівнику не нараховували, та відповідно обов'язкові платежі до бюджету не здійснювались.

Тож за результатами інспекційного відвідування вжито заходів, передбачених чинним законодавством.

Інспектори праці звертають увагу суб'єктів господарювання, що чим більшою є спроба зекономити та заплутати перевіряючих, тим більшим буде ризик сплатити штрафи або за послуги адвоката. В час суцільної комп'ютеризації дуже складно щось приховати. Контролюючі органи, керуючись цілком законними підставами, можуть отримувати та використовувати інформацію щодо суб'єкта і з інших джерел.

Використовуйте у роботі статті:

- "Директор планує відпустку: як організувати роботу за його відсутності";

- "Тимчасове виконання обов'язків директора: як оформити";

- "Чи може директор відмовитися від зарплати, щоб скоротити витрати".

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини