Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці прийде на позапланову перевірку роботодавця за заявою невакцинованого працівника – але є нюанс

Реклама

До Управління Держпраці у Житомирській області надходять звернення від працівників, яких відсторонили через відсутність щеплення проти COVID-19, в яких вони просять перевірити процедуру відсторонення. Але для проведення таких перевірок є певні умови.

Які саме, розповів начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін: «Ми отримуємо звернення-скаргу від працівників, яких відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 і зобов'язані, на підставі такого звернення, звернутися до центрального апарату Держпраці і отримати погодження для проведення позапланової перевірки. Тільки на підставі погодження ми готуємо розпорядчі документи - наказ і направлення, в яких зазначено куди виходимо, коли та хто проводитиме перевірку. Після цих процедур наш державний службовець-інспектор має право вийти на перевірку у навчальний заклад».

Він також пояснив, що підстави для здійснення позапланових перевірок визначені ст. 6 Закону № 877: «У разі виявлення порушень процедури відсторонення, інспектор виносить припис адміністрації навчального закладу для негайного виконання. В той же час, отримавши копію акту такої перевірки, відсторонений працівник може звернутися до суду, щоб зобов'язати адміністрацію навчального закладу скасувати наказ і поновити на роботі з того часу, коли людина була відсторонена».

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, легко та зручно можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM. Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини