Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкет для загальносистемника – чи можна замовити ФОП-єдиннику другої групи

22 грудня 2021, 13:50
3931
0
Реклама

До контролерів звернувся підприємець з проханням роз'яснити чи дозволено єдинникам на другій групі надавати послуги по громадському харчуванню (КВЕД 56.10) юридичним особам.

У відповіді вказано, що ФОП - єдинник другої групи, що здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства, має право приймати замовлення від суб'єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), які перебувають на загальній системі оподаткування, на обслуговування свят, банкетів, інших спеціальних замовлень, оскільки платник єдиного податку під час обслуговування таких замовлень здійснює продаж і організацію споживання продукції власного виробництва і закупних товарів.

Нагадаємо, що згідно з пп. 2 п. 291.4 ПКУ до платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Джерело: ІПК ДПС від 23.11.2021 р. № 4444/ІПК/99-00-04-03-03-06

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю "Єдинник надав заборонену для спрощенців послугу, але оплату отримав на загальній системі: які податкові наслідки".

Читайте також наш аналітичний матеріал "Новорічний корпоратив та новорічні подарунки 2022: від оформлення до оподаткування".

Розпочніть Новий Рік разом з LIGA ZAKON! Тільки до 14 січня ми даруємо преміум-рішення LIGA360 за акційною ціною. Встигніть на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини