Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстраційні заяви за формами 1-РРО та 1-КОРО: вказувати код за КОАТУУ чи за КАТОТТГ

Реклама

Головне управління ДПС в Житомирській області повідомило, що у формі реєстраційної заяви за формою № 1-РРО у графах розділу 3 "Дані щодо господарської одиниці" вказують дані щодо господарської одиниці, зокрема, код Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ) господарської одиниці.

Також у формі реєстраційної заяви за формою № 1-КОРО у графах розділу 4 "Дані щодо господарської одиниці" зазначають дані щодо господарської одиниці, в якій використовують КОРО, зокрема, код КОАТУУ господарської одиниці.

Проте наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. № 290 затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - КАТОТТГ).

Тому із впровадженням КАТОТТГ ведення КОАТТУ буде припинено.

Таким чином, при заповненні реєстраційних заяв за формами 1-РРО та 1-КОРО в графі "код КОАТУУ" необхідно вказувати одне із значень: код за КОАТУУ або код за КАТОТТГ.

В ДПС вказали, що декларації з місцевих податків, ренти та екоподатку із 2022 року повинні містити коди за КАТОТТГ.

Як бухгалтеру першим отримати інформацію у Новому Році? Усі нововведення та аналітику надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини