Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларації з місцевих податків, ренти та екоподатку із 2022 року повинні містити коди за КАТОТТГ

Реклама

Платники податків у податковій звітності з місцевих податків і зборів, ренти та екоподатку вказують код органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єктів оподаткування або місця провадження діяльності - відмітили в ГУ ДПС у Чернігівській області .

Діюча редакція податкової звітності передбачає зазначення цих кодів за КОАТУУ.

Проте, починаючи з 2022 року, буде запроваджена податкова звітність, у формах якої код органу місцевого самоврядування визначатимуть за КАТОТТГ. З цієї причини триває процедура внесення змін до форм податкових декларацій.

Треба зважати, що достовірність нарахованих податкових зобов'язань в інтегрованих картках платників податків пов'язана з правильністю визначення:

- по-перше, територіальної громади, на території якої знаходяться об'єкти оподаткування або місця провадження діяльності - вказують код КОАТУУ територіальної громади (ТГ) - органу місцевого самоврядування, що відповідає адміністративному центру ТГ;

- по-друге, органу ДПС, до повноважень якого відносять територію ТГ- зазначають код ДПІ, повноваження якої поширюється на територію органів місцевого самоврядування після адмінреформи (із 2021 року).

КОАТУУ - обов'язковий реквізит податкової звітності, а його відсутність або помилка в ньому слугує як підстава для надання декларації статусу "Не визнано як податкова декларація".

Тому треба правильно його відображати у відповідності до місця знаходження об'єктів оподаткування та згідно із ДК 014-97 "Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України".

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Також переглядайте:

- чи можна зазначати в декларації з плати за землю старий код КОАТУУ;

- який код КОАТУУ вказувати в декларації з податку на нерухомість;

- коди КОАТУУ та повідомлення № 20-ОПП.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини