Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зазначати в декларації з плати за землю старий код КОАТУУ

Реклама

Для реалізації механізму нарахування та сплати місцевих податків і зборів у податкових деклараціях з місцевих податків і зборів міститься реквізит "код за КОАТУУ органу місцевого самоврядування" (рядок 7 податкової декларації з плати за землю (далі - Декларація)).

У разі розташування адміністративного центру територіальної громади на території юрисдикції іншого контролюючого органу, платником податків мають бути дотримані вимоги п. 63.3 ПКУ щодо реєстрації за новим неосновним місцем податкового обліку.

За наведених обставин платники місцевих податків і зборів, які дотримались вимог п. 63.3 ПКУ, у рядку 7 Декларації зазначають код за КОАТУУ об'єднаної територіальної громади (громади, яка розміщена в адміністративному центрі об'єднаної територіальної громади).

У іншому разі у перехідний період у 2021 році у рядку 7 Декларації рекомендується зазначати код органу місцевого самоврядування, на території якого знаходяться об'єкти оподаткування, до створення об'єднаної територіальної громади, тобто код, який платники зазначали при наданні Декларацій у 2020 році.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Користуйтеся публікацією "Звітуємо з плати за землю за 2021 рік" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини