Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення встановленого ліміту каси на АЗС буде штраф майже у три тисячі грн

Реклама

Податківці ГУ ДПС у Львівській області зазначили: за порушення термінів здавання готівкової виручки торговельними підприємствами всіх форм власності, установлених Положенням № 148, яке призводить до перевищення встановлених лімітів у касах, до посадових осіб, відповідальних за здавання виручки, чинним законодавством передбачено адміністративний штраф у розмірах, визначених ст. 164-4 КпАП.

Згідно з ч. 1 ст. 164-4 КпАП здавання виторгу торговельними підприємствами всіх форм власності, що здійснюють реалізацію товарів за готівку, з порушенням термінів, установлених правилами розрахунків і ведення касових операцій, - тягне за собою накладення штрафу на осіб, відповідальних за здавання виторгу, від 17 до 88 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 289 грн до 1496 грн).

Ті самі дії, вчинені особою повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачене ч. 1 ст. 164-4 КпАП, - тягнуть за собою накладення штрафу від 43 до 175 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 731 грн до 2975 грн).

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Львівській області від 12.11.2021 р. № 4317/ІПК/13-01-07-09-10

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю: АЗС: особливості касових операцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини