Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога на поховання у 2022 році: розмір, оподаткування, відображення у звітності

Реклама

До оподатковуваного доходу не включають кошти або вартість майна (послуг), які надає як допомогу на поховання платнику податку роботодавець такого померлого платника податку за його останнім місцем роботи (у т. ч. перед виходом на пенсію) у розмірі, що не перевищує подвійний розмір суми, визначеної в абзаці 1 пп. 169.4.1 ПКУ (у 2022 році - 6940 грн). Суму перевищення (за її наявності) остаточно оподатковують під час її нарахування (виплати, надання).

Про це нагадала ДПС в роз'ясненні із категорії 103.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Якщо звернутись до Довідника ознак доходів фізичних осіб, то кошти або вартість майна (послуг), які надаються як допомога на поховання платника податку роботодавцем такого померлого платника податку за його останнім місцем роботи, незалежно від розміру такого доходу, відображають у додатку 4ДФ до податкового розрахунку за ознакою доходу "146".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Как бухгалтеру первым получить информацию в Новом Году? Все нововведения и аналитику предоставит LIGA360. Только до 14 января получите премиум-пакеты по выгодной цене.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини