Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправляти помилково проведену через РРО операцію "службове внесення"

Реклама

Операції "службове внесення" та "службова видача" повинні реєструватися через РРО у разі внесення чи видачі готівки з місця проведення розрахунків, якщо такі внесення чи видача не пов'язані з проведенням розрахункових операцій, зокрема: операцію "службове внесення" використовують для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, яку проводять після виконання Z-звіту. Цього вимагає п. 6 розділу III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547.

Реєструють видачу коштів при поверненні товару (відмови від послуги, прийняття цінностей під заставу, виплати виграшів у державні лотереї та в інших випадках) або скасуванні помилково проведеної через РРО суми розрахунку шляхом реєстрації від'ємної суми. При цьому забороняється реєструвати через РРО від'ємні суми з використанням операції "сторно" (п. 7 та 8 розділу III Порядку № 547).

Тож у разі помилково проведеної через РРО операції "службове внесення" необхідно до закінчення робочого дня здійснити дії визначені п. 7 та 8 розділу III Порядку № 547. Водночас чинне законодавство не передбачає механізм виправлення помилково проведеної через РРО операції "службове внесення" на наступний день.

Джерело: повідомлення Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Також ознайомтесь:

- "Податковий комітет пояснив застосування РРО при різних способах оплати за товар";

- "Розрахунок через програмний РРО: чи оштрафують за невидачу чеку покупцю";

- "Коли ФОП на загальній системі повинні встановлювати РРО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини