Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Електронному кабінеті відображається штраф – чи чекати для сплати ППР

18 січня 2022, 13:45
5681
0
Реклама

ДПС повідомляє: у колонці "Не застосована штрафна санкція (передбачена відповідно норм ПКУ)" меню "Стан розрахунків з бюджетом" Електронного кабінету відображається штрафна санкція, нарахована автоматично, за порушення платником податків терміну сплати узгоджених сум грошових зобов'язань у відповідності до норм ст. 124 ПКУ та не є обов'язковою для сплати.

Обов'язок сплатити штрафну санкцію настає у платника податків від дати вручення йому податкового повідомлення-рішення, яке надсилається (вручається) у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

Нагадаємо: документи вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані, зокрема. за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків (його представнику) (п. 42.2 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 135.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статті:

- Як оскаржити результати податкових перевірок;

- Коли є сенс оскаржувати отриману індивідуальну податкову консультацію?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини