Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ поверне дистанційне відкриття е-лікарняних для хворих на COVID-19, грип або ГРВІ

Реклама

Починаючи із 07.09.2021 року лікарняні припинили відкривати дистанційно на період карантину.

Тоді наказом МОЗ від 02.08.2021 р. № 1609 скоригуваши Інструкцію про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, та Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

Проте із новою хвилею зростання випадків захворюваності на COVID-19 в МОЗ пропонують повернутися до практики формування медвисновків, на підставі яких створюються е-лікарняні, коли хворий звертається до лікаря засобами телефонного зв'язку або інтернет-телефонії, засобами телезв'язку.

Для цього раздроблено проект наказу МОЗ ""Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках".

Ним запропоновано, що на період протидії COVID-19 лікар може формувати медичні висновки на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії, засобів телезв'язку з обов'язковим записом до Реєстру медичних записів за категоріями:

- "Захворювання або травма загального характеру" за наявності у пацієнта симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ - на період до 5 календарних днів. Якщо тимчасова непрацездатність продовжуватиметься, тоді новий медичний висновок сформують після особистого медичного огляду пацієнта;

- "Обсервація, самоізоляція під час карантину" - на період до 5 календарних днів. Коли тимчасова непрацездатність продовжуватиметься, то новий медичний висновок сформують після особистого медичного огляду пацієнта.

Маєте питання щодо лікарняний? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини