Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС в ПРРО "Каса" не реалізувала можливість підключити електронні ваги

Реклама

В ДПС пояснили, як проводити розрахункові операції через ПРРО при використанні електронних приладів для зважування товару (електронних ваг).

Податківці вкотре нагадали, що суб'єкти господарювання, які проводять розрахункові операції при продажу товарів (наданні послуг) зобов'язані проводити їх через РРО та/або ПРРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості.

Формуючи чек на ПРРО, суб'єкт господарювання може зазначити кількість товару та, при використанні електронних приладів для зважування товару, в графі "кількість товару" вручну заповнити вагу (наприклад: при реалізації вагового товару в кількості 1 кг. 457 грам в графі "кількість товару" потрібно зазначити 1,457).

Однак в програмному забезпеченні "ПРРО Каса", яке надається ДПС на безоплатній основі, не передбачено можливості підключення електронних приладів для зважування товару (електронних ваг).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Аналітичні статті, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Також переглядайте:

- як реєструють касира для програмного РРО - інформація від ДПС;

- про алгоритм скасування реєстрації ПРРО розповіли в ДПС;

- чи потребує ПРРО додаткових налаштувань для розрахунків платіжними картками;

- чи можна переглядати закриту робочу зміну в ПРРО, яку відкрили та закрили на іншому пристрої;

- ДПС пояснила дії підприємців із ПРРО, якщо змінилося місце торгівлі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини