Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки визначився, як сплачуватиметься штраф за дискримінаційні оголошення про вакансії

Реклама

На сайті Мінекономіки презентовано проект постанови КМУ "Про затвердження порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог закону України "Про рекламу" щодо реклами про вакансії (прийом на роботу)".

Нагадаємо, що ст. 241 Закону України “Про рекламу” містить вимоги до рекламодавців - замовників реклами про вакансії (прийом на роботу) для її виробництва та/або розповсюдження. Зокрема, забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі, представникам певної раси, кольору шкіри (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі), щодо політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об'єднаннях громадян, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

За порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до держбюджету штраф у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому КМУ порядку.

Тож проект постанови, розробленої Мінекономіки, визначає процедуру сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафу за порушення вказаних законодавчих вимог.

Штраф сплачуватимуть на підставі розпорядчого документу Держпраці про накладання штрафу, прийнятого на підставі акту перевірки за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та вирішення питання щодо наявності підстав для накладення штрафу (розпорядження або іншого розпорядчого документу).

Рекламодавці сплачуватиме суму штрафу в держбюджет за місцем їх державної реєстрації на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

Строк для сплати штраф - 15 днів з для отримання розпорядчого документу Держпраці.

У разі несплати штрафу упродовж 15 календарних днів з дня вручення або направлення розпорядчого документа, якщо цей розпорядчий документ не був оскаржений до органу держнагляду (контролю) та/або в судовому порядку та залишений в силі, суму штрафу стягуватимуть в судовому порядку.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини