Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для генпідрядника, архітектора та інженера проекту запровадять кримінальну відповідальність за незадеклароване будівництво

Реклама

Один із ключових законопроектів реформи містобудування запроваджує посилену відповідальність для генпідрядника, архітектора та інженера проекту. Відтак за надбудову ще декількох поверхів, які не були задекларовані перед початком будівельних робіт, забудовники та інші відповідні учасники цього процесу можуть понести кримінальну відповідальність. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«В основі реформи містобудування та контролю лежать дві фундаментальні речі. Це, в певному сенсі, - лібералізація прав девелоперів. Вона дозволить стимулювати будівництво та розвиток цивілізованого бізнесу. На іншій чаші терезів - криміналізація та посилення адміністративної відповідальності за порушення. Немає іншої історичної пам'яті, якщо не буде покарання. Тож тут ми займатимемо дуже жорстку позицію», - підкреслив Олексій Чернишов.

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини