Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики скоригувало форму звіту з працевлаштування осіб із інвалідністю

Реклама

Роботодавцям треба зважати, що із 1 лютого 2022 року діє наказ Мінсоцполітики від 13.10.2021 р. № 589, котрий змінив низку профільних наказів щодо працевлаштування осіб із інвалідністю. На це звернули увагу у Фонді соцзахисту інвалідів.

Саме із назвою Фонду пов'язані усі нормативні зміни. Мінсоцполітики привело у відповідність до законодавства тексти своїх наказів і слова "Фонд соціального захисту інвалідів" замінили на "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю".

Зміна має суто технічний характер, але треба враховувати той факт, що нове словосполучення внесли і у форми бланків документів.

Зокрема, тепер саме словосполучення "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю" вписане до форми звітності № 10-ПОІ (річна) "Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю", затвердженої наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Така ж зміна з'явилася у наказі Мінпраці "Про затвердження форм документів для реєстрації роботодавців у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів і виконання ними нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів" від 14.03.2007 р. № 98.

Зважайте, що роботодавці подають до відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за своїм місцезнаходженням звітність за формою № 10-ПОІ (річна) за 2021 рік не пізніше ніж 1 березня 2022 року.

Наразі у Фонді не повідомили, на скільки прискіпливо будуть відслідковувати аби форма звітності містила саме формулювання "Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю". Проте усі, хто подає наразі цю звітність все ж краще подавати її на оновленому бланку.

Користуйтеся порадами із публікацій:

- "Працевлаштування осіб з інвалідністю: складаємо звіт за новою формою № 10-ПОІ";

- "Які документи подає особа з інвалідністю під час прийняття її на роботу";

- "ЄСВ на зарплату особи з інвалідністю: нарахування і звітність".

В системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини