Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відмову від зарплатних ФОПів можуть удвічі зменшити ставку податків на доходи – Гетманцев

Реклама

Голова Комітету ВР з фінансів та податків Данило Гетманцев прокоментував раніше озвучену ідею обмеження можливості ФОПам третьої групи працювати з юридичними особами. За словами Гетманцева, пропонується зменшення ставки податків на доходи вдвічі в обмін на повну відмову від практик ухилення від оподаткування.

Щодо зменшення податків наразі обговорюється дві концепції:

- скасування військового збору та об'єднання ЄСВ та ПДФО (можливість зменшення ставки доходу на податки фізичних осіб);

- зменшення вдвічі податкової ставки на доходи фізичних осіб.

«У нас триває дискусія з Міністерством фінансів, яке не цілком згодне з таким підходом. Мовляв, немає гарантії, що це дозволить вивести зарплати з тіні та потягне за собою додаткові ризики, - повідомив Данило Гетманцев.

Голова Комітету ВР з фінансів та податків наголосив на необхідності унеможливити ухилення від оподаткування зарплат та інших доходів, зокрема відмовитися від так званих «зарплатних» ФОПів. «Неможливо зменшити ставку податку до 10% й лишити лазівку в 5% для зарплатних ФОПів», - зазначив Данило Гетманцев. Він також підкреслив, що планується не заборона ФОП третьої групи або ІТ-шникам працювати з юрособами, а припинення масового ухилення від сплати податків.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини