Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначати, чи поширюється Постанова № 2 щодо підвищення зарплати на заклади охорони здоров'я – МОЗ

Реклама

Фінансово-економічний департамент Міністерства охорони здоров'я України листом від 01.02.2022 р. № 10-15/17/356/ЗПІ-22/408 надав роз'яснення щодо питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності та Постанови № 2.

Так, під час визначення того, чи поширюється дія Постанови № 2 на заклади охорони здоров'я державної або комунальної форми власності, варто керуватися наступними нормативно-правовими актами:

- Основами законодавства України про охорону здоров'я (далі - Основи);

- Законом України "Про ліцензування видів господарської діяльності" (далі - Закон);

- Постановою № 501;

- Постановою № 285;

- Наказом № 385;

- Наказом № 408.

Статтею 3 Основ визначено, що заклад охорони здоров'я - це юридична особа незалежно від форми власності та організаційно-правової форми або її відокремлений підрозділ, основними завданнями яких є забезпечення медичного обслуговування населення та/або надання реабілітаційної допомоги на основі відповідної ліцензії та забезпечення професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників і фахівців з реабілітації.

Пунктом 15 ч. 1 ст. 7 та частиною першою ст. 9 Закону встановлено, що медична практика підлягає ліцензуванню та ліцензіат зобов'язаний виконувати вимоги ліцензійних умов відповідного виду господарської діяльності, а здобувач ліцензії для її отримання - відповідати ліцензійним умовам.

Відповідно до пункту 1 Постанови № 2 розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється у межах фонду оплати праці на 2022 рік:

  • на рівні не менше 20000 гривень для медичних працівників, які займають посади лікарів (крім лікарів-інтернів), та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я, а саме: бактеріологи, біохіміки, вірусологи, генетики, ентомологи, імунологи, лаборанти клінічної діагностики, мікробіологи, паразитологи, біологи, зоологи та токсикологи;

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини