Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня у ПКУ та МКУ пропишуть пільги для імпорту окремих категорій товарів – прийнято Закони

Реклама

Парламентом прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності" (законопроект № 5498) та Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності" (законопроект № 5499). Закони передбачають створення умов для розвитку наукової та науково-технічної діяльності шляхом зменшення податкового навантаження на науково-дослідні установи при придбанні ними обладнання, призначеного для здійснення ними наукових досліджень.

Так, передбачено звільнення від оподаткування ПДВ операцій із ввезення на митну територію України та звільнення від ввізного мита наукових приладів, обладнання, спеціалізованих транспортних засобів (в тому числі науково-дослідних суден), запасних частин і витратних матеріалів до них, реактивів, зразків, наукової літератури в паперовому та електронному вигляді, що ввозяться в Україну державними науковими установами та закладами вищої освіти для забезпечення власної наукової та науково-технічної діяльності.

Указані звільнення не застосовуються до операцій із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України.

Встановлення порядку цільового використання таких товарів надано Кабінету Міністрів України.

Закони набирають чинності з 1 липня 2022 року.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини