Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За неподання податкової звітності карати не будуть — ДПС

Реклама

Як ми уже повідомляли, Торгово-промислова палата України (далі - ТПП) засвідчила факт настання форс-мажорних обставин через військову агресію Російської Федерації. Тож ДПС повідомила, що платники податків відповідно до пп. 112.8.9 ПКУ звільняються від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у зв'язку з настанням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених ТПП.

Йдеться про випадки, коли платник податків не має можливості своєчасно виконати свій податковий обов'язок, зокрема, щодо:

  • дотримання строків сплати податків та зборів,

  • подання звітності,

  • реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстру податкових накладних,

  • реєстрації акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних, розрахунку коригування у відповідному Реєстрі,

  • подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо.

Разом з тим податківці говорять, що такі обов'язки мають бути виконані платниками податків одразу після припинення дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Також ДПС повідомила, що у період дії форс-мажорних обставин податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються. Також не застосовуються штрафні санкції за порушення законодавства з питань РРО протягом дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Водночас податківці просять платників податків з метою забезпечення стабільного фінансування Збройних Сил України, за можливості, виконувати свій податковий обов'язок щодо сплати в повному обсязі відповідних сум податкових зобов'язань, у т. ч. до настання термінів сплати, на відповідні рахунки для сплати податків та зборів.

Всі здійснені переплати будуть відображатися в інформаційних системах ДПС із урахуванням дати фактичної сплати та будуть враховуватися під час обрахування їх зобов'язань у майбутньому.

Нагадуємо, що всі рішення та системи IT-платформи LIGA360 працюють у стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням;

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України.

Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації:

- Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації;

- судові рішення - біля 100000000 документів - за посиланням;

- інформація про юридичних та фізичних осіб - за посиланням.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360 - достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини