Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подання звітності та застосування відповідальності у період воєнного стану — Рада схвалила Закон

Реклама

Верховна Рада України під час пленарного засідання 3 березня 2022 року прийняла Закон про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни (законопроект №7121). Він передбачає ряд змін у поданні звітності та відповідальності за невиконання цього обов'зку.

По-перше, фізичні особи, фізособи-підприємці, юридичні особи подають податкові, облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та (або) в електронній формі, через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов'язку подати документи.

По-друге, в період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його завершення, не застосовується адміністративна та (або) кримінальна відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності та (або) документів, зазначених вище, до фізосіб, фізосіб-підприємців, юридичних осіб.

По-третє, особи, які не мають фізичної можливості протягом строку, визначеного цим Закону, подати звітність чи документи, зазначені вище, у зв'язку з безпосередніми наслідками їх участі у бойових діях, звільняються від адміністративної та (або) кримінальної відповідальності та подають звітність чи документи не пізніше 30 календарних днів з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

По-четверте, у період дії воєнного стану або стану війни будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітного характеру уповноваженими органами не здійснюються.

Нагадуємо, що всі рішення та системи IT-платформи LIGA360 працюють у стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням;

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України.

Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації:

- Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації;

- судові рішення - біля 100000000 документів - за посиланням;

- інформація про юридичних та фізичних осіб - за посиланням.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360 - достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини