Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як єдинникам ІІІ групи подати заяву для переходу на ставку 2% — ДПС

Реклама

ДПС у Львівській області роз'яснила, як діяти платникам єдиного податку ІІІ групи, щоб перейти на спрощену систему оподаткування із застосуванням «воєнних» особливостей оподаткування, про які ми розповіли в матеріалі «Нові правила оподаткування для єдинників під час війни».

Отже, щоб перейти на спрощену систему оподаткування з «воєнними» особливостями, передбаченими для ІІІ групи платників єдиного податку, суб'єкт господарювання до останнього числа місяця, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, повинен подати до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

Щоб перейти із 1 квітня 2022 року на тимчасову сплату єдиного податку за ставкою 2% з «воєнними» особливостями, подати заяву слід не пізніше 30 березня 2022 року. За якою ж формою подавати заяву? Нової форми заяви для вищезазначених цілей не розробляли. Тож для переходу необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за формою, затвердженою визначеною наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. №308.

При цьому, платник має також заповнити Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

У формі Заяви слід обов'язково заповнити рядки 1, 2, 3, 4, 5.1, 5.1.1 (обов'язково зазначається ставка у відсотках до доходу - 2%), 6,8. Графи Заяви, що стосуються реєстрації платником ПДВ, в даному випадку заповнювати не потрібно.

Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування чи зміну групи єдиного податку, за бажанням платника, можна буде подати засобами електронного зв'язку засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (через Електронний кабінет).

Тобто, на сьогодні Заява подається за вибором платника, зокрема і засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини