Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В умовах воєнного стану про майбутнє скорочення працівників треба повідомляти – Держпраці

Реклама

В період воєнного стану роботодавець може розривати трудовий договір з працівником з власної ініціативи (ст. 40 та 41 КЗпП). Норма закріплена у ст. 5 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

В Управлінні Держпраці у Рівненській області відповіли, чи потрібно в умовах воєнного стану при звільненні працівників у зв'язку зі скороченням чисельності працівників надавати повідомлення про заплановане звільнення для ознайомлення під підпис.

Про майбутнє вивільнення кожного працівника попереджають письмовим повідомленням під підпис.

При цьому Закон України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” не містить виключень із зазначеного правила.

Якщо відсутні фізичні можливості вручити повідомлення про вивільнення під підпис, то треба надіслати працівнику вищезазначене повідомлення електронною поштою, через месенджери або зателефонувати й зачитати при свідках та скласти акт про такий спосіб ознайомлення працівника із вказаним повідомленням.

Підтримуємо український бізнес у воєнний час - LIGA360 продовжує надавати корисну інформацію та аналітику. Читайте за посиланням.

Також ознайомтеся:

- "Скорочення штату під час воєнного стану не заборонене - Держпраці";

- "Призупинення дії трудового договору в період війни - хто може ініціювати";

- "Роботодавець змінює істотні умови праці: коли повідомляти працівників".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини