Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасникам тероборони мають повертати суму сплаченого ПДФО з їхньої зарплати — законопроект

Реклама

Законопроектом № 7254 від 05.04.2022 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо додаткового стимулювання учасників добровольчих формувань територіальної громади)» планують внести зміни в ПКУ щодо надання податкової знидки працівникам, залученим до тероборони.

Законопроєктом пропонується установити, що за результатами 2022 року при реалізації права на податкову знижку відповідно до ст. 166 ПКУ до податкової знижки платника податку у звітному податковому році включається загальна сума заробітної плати, виплаченої співробітникам-учасникам добровольчих формувань територіальної оборони.

При цьому загальна сума коштів рівномірно розподіляється на звітний період (квартал), наступний за місяцем завершення дії правового режиму воєнного стану та наступними чотирма звітними періодами (кварталами).

У разі прийняття прийняття цього Закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Читайте також:

- "Можливі варіанти звільнення працівників у період воєнного стану";

- "Працівник у складі тероборони: як оформити".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини