Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволено продаж готівкової іноземної валюти населенню — постанова НБУ

Реклама

Національний банк України повідомив, що з 14 квітня 2022 року він дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню. Такі зміни внесені постановою Правління НБУ від 14.04.2022 року № 71 до постанови Правління НБУ від 24.02.2022 року № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану».

Для запобігання тиску на валютний ринок НБУ передбачив, що уповноважена установа може здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої нею готівкової іноземної валюти та проданої.

Додатково Національний банк визначив особливості встановлення курсів готівкових валют для операцій уповноважених установ із клієнтами, зокрема:

  • курс продажу готівкової валюти уповноваженими установами може відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції;

  • курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами не має бути нижчим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції.

Звертаємо вашу увагу, що продаж безготівкової валюти банками клієнтам-фізичним особам і надалі заборонений, крім виключень, визначених постановою №18 від 24.02.2022 року.

Крім того, з метою недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

LIGA ZAKON надає аналітичні видання на вигідних умовах. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - отримуйте знижку 20% при оплаті на 12 місяців. Найважливіша інформація під час війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини