Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якою ставкою ПДВ оподатковують поставки по Україні та імпорт пального на період воєнного стану

Реклама

Тимчасово, на період воєнного, надзвичайного стану, операції з постачання на митній території України та імпорт в Україну бензинів моторних, важких дистилятів та скрапленого газу, які класифікують за кодами УКТ ЗЕД, визначеними пп. 215.3.4 ПКУ, на які згідно з п. 40 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено ставку акцизу у розмірі 0,00 євро за 1000 літрів, а також нафти або нафтопродуктів сирих, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 10 00 та 2709 00 90 00, оподатковують за ставкою ПДВ у розмірі 7%.

Це закріплено у п. 82 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Не відшкодовують з бюджету суми від'ємного значення, визначеного за відповідний звітний (податковий) період згідно з п. 200.1 ПКУ, до розрахунку якої включено суми податкового зобов'язання за операціями, які оподатковують за ставкою, встановленою в абзаці 1 п. 82 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Суми такого від'ємного значення, зараховують до складу податкового кредиту наступного звітного (податковий) періоду.

Тож, якщо у платника ПДВ, який упродовж звітного періоду здійснював операції з постачання такого пального та нафтопродуктів, та за результатами такого звітного періоду сума ПДВ, визначена у податковій декларації з ПДВ має від'ємне значення (сформована як за операціями з придбання на території України, так і при імпорті в Україну), то така сума ПДВ не може бути задекларована (ні в поточному звітному періоді, ні в наступних звітних періодах) до бюджетного відшкодування, у тому числі в рахунок погашення податкового боргу з ПДВ чи іншого податку (не може бути задекларована у податковій декларації з ПДВ у рядках 20.1, 20.2, 20.2.1 та 20.2.2), а виключно зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду (відображається виключно у рядку 20.3 податкової декларації з ПДВ).

Джерело: повідомлення ДПС.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини