Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси прийняття на роботу в умовах воєнного стану — Держпраці

Реклама

У Східному регіональному управлінні Держпраці роз'яснили особливості прийняття на роботу в умовах воєнного стану.

Зокрема, нагадали, що Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі - Закон № 2136-IX ) визначено особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, у період дії воєнного стану.

Так, статтею 2 Закону № 2136-IX передбачено, що:

- у період дії воєнного стану сторони за згодою визначають форму трудового договору;

- при укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників.

Аби оперативно залучити до виконання роботи нових працівників і усунути кадровий дефіцит та брак робочої сили (у тому числі внаслідок фактичної відсутності працівників, які евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або місцезнаходження яких тимчасово невідоме) роботодавці можуть укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

У Східному регіональному управлінні Держпраці також нагадали про нюанси надання повідомлення про прийняття на роботу під час війни. Детальніше про це читайте за посиланням.

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини