Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмежено доступ до відкритої інформації про учасників ринку небанківських фінпослуг — НБУ

Реклама

НБУ постановою Правління Національного банку України від 20 квітня 2022 року № 77 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06.03.2022 року № 39" (далі - Постанова № 77) обмежив відкритий доступ користувачів до даних з окремих реєстрів та переліків. Зокрема, до Державного реєстру фінансових установ, реєстру колекторських компаній, Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів, переліку небанківських фінансових груп тощо.

НБУ повідомив, що припинено доступ до Комплексної інформаційної системи Національного банку України. Доступ до цієї системи надаватиметься авторизованим у цій системі надавачам фінансових послуг.

Упродовж дії воєнного стану інформація про структуру власності надавачів фінансових послуг та колекторських компаній не буде розміщуватися на сторінках офіційного Інтернет-представництва НБУ. Доступ до такої інформації, розміщеної раніше, з 22 квітня буде закритий. Отримати ці дані юридичні та фізичні особи України зможуть за визначеною процедурою.

Небанківські фінансові установи, юридичні особи, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, колекторські компанії протягом дії воєнного стану в Україні не зобов'язані розміщувати відомості про свою структуру власності на власних вебсайтах.

Регулятор відмітив, що Постанова №77 набрала чинності 22.04.2022 року.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини