Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Період призупинення трудового договору не зараховують в стаж для щорічної відпустки - Держпраці

Реклама

Східне міжрегіональне управління Держпраці пояснило, чи включають період призупинення трудового договору до стажу для щорічної основної відпустки.

Періоди, які зараховують до роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, визначає ст. 9 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР.

До такого стажу роботи зараховують:

- час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно з законодавством зберігалися місце роботи (посада) та зарплата повністю або частково (в тому числі час оплаченого вимушеного прогулу, спричиненого незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу);

- час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада) і йому виплачувалася допомога по державному соціальному страхуванню, за винятком частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Призупинення дії трудового договору - це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором.

Тож працівник фактично не працює, не отримує допомогу по державному соціальному страхуванню і за ним не зберігають середній заробіток.

Це означає, що відсутні підстави зарахувати до стажу роботи для щорічної основної відпустки період призупинення дії трудового договору.

Користуйтеся публікаціями:

- Трудові відносини в умовах воєнного стану;

- Простій на підприємстві: усе про оформлення й оплату;

- Відсутність працівника на роботі під час воєнного стану: чи визнаватимуть прогул?

LIGA ZAKON надає аналітичні видання на вигідних умовах. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - отримуйте знижку 20% при оплаті на 12 місяців. Найважливіша інформація під час війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини