Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок обчислення середньої зарплати — постанова Кабміну

Реклама

29 квітня в в "Урядовому кур'єрі" була офіційно опублікована Постанова Кабміну від 26.04.2022 р. №486. Як ми вже повідомляли, вона внесла зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100.

Отже, зарплатні виплати за квітень 2022 року слід нараховувати з урахуванням положень вищезазначеної постанови. Що ж вона передбачає?

По-перше, під час обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток або для виплати компенсації слід враховувати наступну вимогу: «З розрахункового періоду також виключається час, за який відсутні дані про нараховану заробітну плату працівника внаслідок проведення бойових дій під час дії воєнного стану».

По-друге, враховувати премії під час розрахунку середнього заробітку у тому випадку, якщо працівник відпрацював місяць неповністю, слід з урахуванням нового правила: "Якщо період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, працівником відпрацьовано частково, під час обчислення середньої заробітної плати враховується сума у розмірі не більше фактично нарахованої суми премії чи іншої заохочувальної виплати.".

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини