Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи індексувати зарплату за період простою — Держпраці

Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області роз'яснило, як бути з ідексацією доходів працівник у випадку, коли на підприємстві простій.

З цього приводу нагадали умови п.2 «Порядку проведення індексації грошових доходів населення», затвердженого постановою КМУ від 10.07.2003 р. №1078. Вони передбачають, що індексації підлягають грошові доходи населення, що не мають разового характеру, зокрема оплата праці найманих працівників підприємств у грошовому вираженні, що включає оплату праці за виконану роботу згідно з тарифними ставками (окладами), доплати надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

Як бачимо, оплата часу (періоду) простою не належить до постійних виплат, які підлягають індексації. Отже, виплати за час простою не індексуються.

Як бухгалтеру та кадровику автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Читайте також матеріал "Індексація зарплати у травні 2022 року".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини