Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни в КЗпП щодо святкових днів — Рада прийняла Закон

Реклама

31 травня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності» (проєкт від 24.08.2021 р. N 5864).

Він уніс зміни до ст. 73 КЗпП, якими включено до переліку святкових днів День Української Державності. Відзначатиметься це свято щорічно 28 липня.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Нагадаємо, що Законом № 2136-ІХ встановлено додаткові правила на час війни, а саме: «У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої - п'ятої статті 67 та статей 71 - 73 (святкові і неробочі дні) КЗпП України».

А це означає, що у період дії воєнного стану не діють правила, які прописані у зазначених статтях КЗпП. Отже, цьогоріч під час війни немає офіційних святкових та неробочих днів. Тому працівники мають працювати у ці дні. Ці дні наразі є звичайними робочими днями і оплачуються у звичайному порядку.

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини