Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями

Реклама

Національний банк України своєю постановою від 07.06.2022 р. № 113 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 90 до 120 календарних днів. Ця постанова набирає чинності з 8 червня 2022 р.

Самозайняті бухгалтери обирають рішення LIGA360. Зручна онлайн-звітність для декількох клієнтів, аналітичні видання й консультації експертів. Замовляй в червні зі знижкою 30%.

Таке рішення регулятора спрямоване розширити можливості експорту та імпорту товарів українським бізнесом в умовах порушення ланцюгів постачання через війну.

Нові вимоги будуть застосовуватися до операцій резидентів з експорту та імпорту товарів, здійснених із 5 квітня 2022 року. Для операцій, що проводилися до відповідної дати, граничні строки розрахунків становлять 365 днів.

Нагадаємо, що Національний банк України 04.04.2022 р. з метою запобігання виведенню капіталу за кордон тимчасово скоротив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями, здійсненими з 5 квітня 2022 року, з 365 до 90 календарних днів.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини