Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху пояснив алгоритм формування е-лікарняних для працівників, які евакуювались за кордон

Реклама

Фонд соцстрахування продовжує фінансувати лікарняні та декретні для працівників, які виїхали за кордон через війну.

Аби отримати допомогу від Фонду соцстрахування з-за кордону працівнику треба звернутись до місцевого лікаря у країні, де він перебуває, та отримати документальне підтвердження факту тимчасової непрацездатності.

Лікар в Україні зможе створити для працівника медичний висновок дистанційно на підставі іноземної виписки чи довідки із зазначеним діагнозом.

Після створення медвисновку е-лікарняний сформується автоматично. Він слугуватиме підставою для отримання допомоги від Фонду соцстрахування.

У випадку вагітності та пологів лікар, який вів чи продовжує вести вагітність жінки, зможе створити медвисновок на підставі власних попередніх медичних записів.

Роботодавець працівника, який знаходиться за кордоном, має опрацювати е-лікарняний, сформувати за ним заяву-розрахунок і подати її до Фонду соцстрахування на оплату. Саме від дати прийняття такої заяви залежить строк виплати допомоги.

Переглядайте публікацію «Е-лікарняні та воєнний стан». Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців.

Можливість створити медвисновок дистанційно прайцює для таких категорій непрацездатності:

- захворювання або травма загального характеру;

- догляд за хворою дитиною;

- вагітність та пологи;

- ортопедичне протезування.

Строк дії медичного висновку про тимчасову непрацездатність визначають іноземним медичним документом, але не може перевищувати:

- 30 днів - для категорій «Захворювання або травма загального характеру» та «Ортопедичне протезування» (якщо непрацездатність триває довше, необхідно буде надати актуальний медичний документ);

- 14 днів - для категорії «Догляд за хворою дитиною», якщо дитина лікується амбулаторно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини