Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено форму податкової декларації про майновий стан і доходи — наказ Мінфіну

Реклама

Наказом Мінфіну від 17.05.2022 р. № 143 внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та викладено в новій редакції Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 р. №859. Цей наказ має набрати чинності з 01 січня 2023 року.

Зміни, які він передбачає, стосуються, як основної частини форми податкової декларації про майновий стан і доходи, так і її додатків.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Зокрема, у додатках до форми декларації затверджені нові додатки:

- Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна (додаток Ф4);

- Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь (додаток МПЗ).

Детальніше про зміни, які передбачені наказом від 02.10.2015 р. № 859, чекайте в наших аналітичних матеріалах.

Нагадаємо, що у 2022 році податкову декларацію про майновий стан і доходи слід подавати в редакції наказу Мінфіну від 17.12.2020 р. № 783.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини