Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може працівниця достроково припинити відпустку для догляду за дитиною, якщо роботодавець проти — Держпраці

Реклама

Головне управління Держпраці у Київській області повідомило, що працівник може припинити відпустку для догляду за дитиною навіть тоді, коли роботодавець не хоче цього.

Однак зробити це можна не за 1 день. Так, працівниці потрібно письмово повідомити роботодавця про таке своє рішення не пізніш як за 10 календарних днів до дня виходу на роботу.

Відповідно до ст. 179 КЗпП за бажанням матері або батька дитини одному з них надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

У разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, одному з батьків дитини в обов'язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.

За бажанням матері, батька дитини або осіб, які фактично здійснюють догляд за дитиною, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома.

У Держпраці повідомили, що особи, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною, повинні повідомити роботодавця про дострокове припинення такої відпустки не пізніш як за 10 календарних днів до дня дострокового припинення такої відпустки.

Таким чином, у разі дострокового припинення відпустки для догляду за дитиною працівник має письмово повідомити роботодавця про таке рішення не пізніш як за 10 календарних днів до дня виходу на роботу. При цьому згода роботодавця для дострокового припинення відпустки для догляду за дитиною не потрібна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини