Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС рекомендує не відмовляти держслужбовцям у належних ним відпусткам під час війни

Реклама

В НАДС пояснили, чи може керівник держслужби відмовити держслужбовцю або посадовій особі органу місцевого самоврядування у відпустці за графіком відпусток, враховуючи режим воєнного стану.

Щорічна відпустка за ініціативою роботодавця як виняток, може бути перенесена на інший період тільки за письмовою згодою працівника та за погодженням з профспілкою у разі, коли її надання в раніше обумовлений період може несприятливо відбитися на нормальному ході роботи підприємства, та за умови, що частина відпустки тривалістю не менше 24 календарних днів буде використана в поточному робочому році.

Водночас НАДС наразі рекомендує уникати відмов у наданні держслужбовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування відпусток, на які вони мають право.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Також розміщено й відповідь на питання, чи має право на відпустку мама неповнолітньої дитини з метою перевезення дитини у безпечне місце тимчасового проживання.

Одинокій матері може надаватися додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів. Якщо жінка є одинокою матір'ю (жінка, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдова; жінка, яка виховує дитину без батька), то це має бути підтверджено відповідними документами.

Також держслужбовцю відповідно до законодавства про відпустки можуть надаватися і інші види відпусток.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини