Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін атестації не можна відтермінувати наказом роботодавця – Держпраці

Реклама

Управління Держпраці в Полтавській області відреагувало на запит, чи може підприємство продовжити своїм наказом термін дії атестації робочих місць за умовами праці на весь період воєнного стану.

Відповідь інспекторів праці - ні. Підприємство не може продовжити термін дії атестації робочих місць за умовами праці у зв'язку із воєнним станом.

Алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці на підприємстві визначають Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, що затверджений постановою КМУ від 01.08.1992 р. № 442 та Методичні рекомендації щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджені постановою Мінпраці і Головним санлікарем від 01.09.1992 р. № 41.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Ними передбачено, що атестацію робочих місць за умовами праці проводить атестаційна комісія, склад і повноваження якої визначають наказом по підприємству в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.

При докорінній зміні умов і характеру праці проводиться позачергова атестація. Результати атестації чинні протягом 5 років після їх затвердження до дати видання наказу на підприємстві про результати проведення чергової атестації.

Тож чинні нормативно-правові акти, що регулюють питання атестації не передбачають можливості її відтермінування та продовження строків дії у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні.

Додатково ознайомтеся із публікаціями:

- «Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність»;

- «Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Також читайте:

- чи проводиться атестація робочих місць в підрозділах підприємств, де припинена діяльність;

- профспілки пропонують перенести атестацію робочих місць у зв'язку із воєнним станом;

- МОН відтермінувало атестацію педпрацівників через воєнний стан;

- атестацію лікарів та провізорів призупинено на період воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини