Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що зазначити у графі «Отримувач (покупець)» у ПН/РК, складених при постачанні товарів/послуг єдинникам-платникам за ставкою 2%

23 червня 2022, 17:35
436
0
Реклама

У ПН/РК, складених на операції з постачання товарі/послуг платникам єдиного податку третьої групи зі ставкою 2% доходу, у графі «Отримувач (покупець)» зазначається «Неплатник».

Нагадаємо, що відповідно до пп. 9.5 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ платники єдиного податку третьої групи, які застосовують пільгову ставку 2%, звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДВ з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, та при ввезенні товарів на митну територію України, а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником ПДВ є призупиненою.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Водночас, у разі постачання товарів/послуг отримувачу (покупцю), який не зареєстрований як платник податку, у графі «Отримувач (покупець)» зазначається «Неплатник» (п.12 Порядку № 1307).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини