Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС видало інформаційний лист про особливості оподаткування резидентів Дія Сіті

Реклама

ДПС розмістила роз'яснення щодо оподаткування учасників режиму для ІТ-індустрії Дія Сіті, яке запроваджене Законом України від 14.12.2021 р. № 1946-IX. Воно втілене в інформаційному листі № 4/2022.

В ньому викладено пояснення:

- що таке Дія Сіті;

- хто є резидентом Дія Сіті, а хто не може ним бути;

- які види діяльності є виключними для резидента цього режиму;

- хто такі спеціалісти резидента Дія Сіті;

- особливості оподаткування при правовому режимі Дія Сіті;

- особливості оподаткування податком на прибуток підприємств;

- особливості оподаткування ПДФО;

- особливості сплати ЄСВ.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер.. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Зокрема, ФОП, в т. ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, які мають основне місце роботи або уклали гіг-контракт з резидентом Дія Сіті в порядку та на умовах, передбачених Законом № 1667, звільняються від сплати за себе ЄСВ за місяці звітного періоду, за які роботодавцем (резидентом Дія Сіті) сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Такі особи можуть бути платниками ЄСВ за умови самостійного визначення ними бази нарахування за місяці звітного періоду, за які роботодавцем (резидентом Дія Сіті) сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі менше мінімального страхового внеску.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини